9 grunner til å studere i Paris

Det finnes få steder flere drømmer om å besøke enn Paris. 30 millioner mennesker er innom her hvert år. Men hvordan er det å flytte hit, bo her på ordentlig i storbyen? Her kommer ni gode grunner til å ikke vente et øyeblikk lenger. Det er her det skjer!

1. Møt studenter fra hele verden: Paris huser noen av verdens beste universiteter og mottar hvert år over hundre tusen nye studenter fra Frankrike og resten av verden.

2. Lær deg et nytt språk: det å studere fransk i Frankrike gir mening mer enn noe annet. Og husk, innen 2050 regnes det å være flere franskspråklige i verden enn noe annet vestlig språk!

3. Bli kjent med denne vakre byen: de fleste som besøker Paris rekker så vidt å se kun de mest kjente delene av byen. Ved å tilbringe et semester her rekker du å finne frem til de mindre kjente stedene, der hvor det virkelig skjer!

4. Bli tryggere på deg selv: det å møte andre mennesker i et ukjent terreng tvinger enhver til å bli tydeligere, definere seg selv og gå i møte med andre – ofte på et annet språk. Gevinsten er at nye situasjoner blir enklere å beherske, noe som er en styrke senere i livet.

5. Få fordeler i senere studier: ikke bare får du et semester med studiepoeng som du kan bruke videre, du vil også ha plukket opp språk, kultur, nettverk og innsikt som gjør at du vil kunne bidra mer i senere studier og slik skille deg ut på en positiv måte med å komme med unike bidrag.

6. Jobb og karriere: språkkunnskaper og evne til tilpassing er noe av det som kan utgjøre den store forskjellen i et senere jobbintervju, noe enhver utenlandsstudent sitter igjen med.

7. Bli en verdensborger: ved å omgås mennesker fra andre land og etterhvert føle seg hjemme i et internasjonalt miljø vil du plukke opp kunnskap og erfaringer som deles. Litt etter litt vil det komme en økt forståelse av hvordan verden henger sammen og det vil bli enklere å skli inn i andre kulturer og gjenkjenne hva de har å by på.

8. Få mer kunnskap: under et semester i utlandet står inntrykkene i kø! Du vil plukke opp hvordan metroen fungerer, hvordan undervisningsteknikkene er på et fransk universitet, lære å kjenne igjen franske kunstnere gjennom århundrene, få til riktig uttale på ord som macaron, fois gras og beaujolais, kunne bruke en storby som Paris osv. osv. Listen er uendelig lang når omverdenen blir en del av studiet.

9. Få venner for livet: ved å dra utenlands skapes minner og vennskap som ofte varer livet ut!


Featured Posts
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Følg med videre...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square