Frivillig arbeid i Townshipen

I dag var vi på besøk i en township som heter Khayelitsha rett utenfor Cape Town. Rundt Cape Town er det mange townships; slumområder hvor fattige Sør-Afrikanere bor tett i tett i skur. Sør-Afrika er et av de landene i verden med størst forskjell mellom fattig og rik, og dette blir svært tydelig når vi reiser fra Sea Point (hvor vi bor) og ut til townshipen. Det er ganske sjokkerende for en norsk student å komme hit og se de store forskjellene på nær hånd. Som en del av studiene vi tar her i Cape Town skal vi gjennomføre frivillig arbeid i løpet av semesteret. I dag var vi derfor i Nosizwe Educare Center for å hjelpe til en hel dag. Barnehagen huser ca 150 barn i alderen 1-7 år. Det var en opplevelse å komme inn og møte alle de glade og levende barna!

Barnehagen ble startet av en eldre dame i townshipen som så veldig små barn vandre gatelangs og alene. Hun begynte å ta de små barna inn til seg i sitt hus. Etterhvert kom det flere og flere barn til henne. Ved hjelp fra kirken og frivillige klarte de å bygge en barnehage. I dag drives denne av Cindy (datteren til damen som startet det hele). Barnehagen holder til i skur, men ved god hjelp fra blant annet tidligere Gateway-studenter har de fått sikret bygningen veldig mye bedre! Det var utrolig gøy å få leke med de små barna som syns det var fascinerende med både håret vårt, klærne våre, mobilene våre og klokkene våre. De var mer enn gjerne med på å posere for kamera og syns det var kjempegøy å se på bildene etterpå. Som en del av barnehagedagen var det mye felles sang og dans i tillegg til læring av bokstaver og tall. I townshipen snakker de Xhosa så det var ikke så lett å kommunisere med dem, for det var få som forstod engelsk, men utrolig hvor mye man kan kommunisere bare ved hjelp av kroppspråk.

Etter en sånn dag blir man veldig bevisst hvor godt vi har det i Norge og hvor takknemlige vi kan være. Ikke lett å vokse opp under slike forhold, men allikevel; barna virket mer glade og fornøyde enn mange barn i norske barnehager.. Et lite tankekors..


Featured Posts
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Følg med videre...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square