Møt våre studenter: Bjørnar i Paris


Bjørnar er tilbake i Paris etter et år med studier via Gateway. Nå har han kommet inn på en bachelor i historie på Sorbonne og er spent på fortsettelsen.

Visste du for et år siden at du ville fortsette studiene dine i Frankrike?

Nei, jeg kom ned til Paris for et år siden uten å vite noe om hva jeg skulle gjøre etter jeg var ferdig. Jeg ble veldig fort glad i byen og begynte ganske tidlig å tenke på å bli lenger, og kanskje å ta flere studier.

Kunne du noe fransk fra før, og hvordan var det å lære språket i Paris?

Jeg kunne ingenting fransk fra før, så jeg startet som nybegynner. Jeg fant mye nytte i å pugge, og etterpå dra ut å ha samtaler med folk på butikker, caféer osv. noe som Paris har mye av og derfor byr på mye praktisering av språket.

Hva er det viktigste du lærte under året med Gateway som forberedelse til studiehverdagen du nå skal inn i?

Det viktigste var vel språket. Men det var også veldig fint å få oppleve hvordan det er å studere, og dermed lære hva som forventes av oss som studenter.

Hvordan hjalp Gateway deg med å søke deg inn på videre studier i Frankrike?

Gateway hjalp meg med å finne studier og søknadsprosessen. De kunne anbefale meg nettsider for å finne mer ut om studiene og finne skoler som hadde studier som jeg var interessert i. Om det var noe jeg ikke forsto eller noe som var uklart kunne jeg sende mail for å be om hjelp.

Hva er fordelene med å ta høyere utdanning i Frankrike?

En av fordelene er at du har muligheten til å jobbe i Frankrike etterpå, men også at du svarer på en etterspørsel fra Norge som søker folk som har studert i Frankrike. Lånekassen støtter i tillegg mange av studiene i Frankrike. I tillegg har mange av universitetene et fokus på å lære andre språk og har også flere kurs der juss er inkludert.

Søk til studier i Frankrike i dag du også, Gateway hjelper deg hele veien. Kontakt oss i dag for mer informasjon:)


Featured Posts
Ingen innlegg er publisert på dette språket ennå
Følg med videre...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square