NEW YORK

Å bo og studere i New York gir deg en unik mulighet til å bli bedre kjent med en av verdens kuleste byer.

KURS OG UTDANNING I NEW YORK

Det viktigste ved å bli en Gateway- student er at du blir med i et miljø av andre studenter som inspirerer både til å studere og oppleve New York. I denne fantastiske storbyen har du absolutt alle muligheter – det er ikke uten grunn at den blir omtalt som «byen som aldri sover».

 

New York er USAs hovedsenter for både utdanning, kunst og kultur, og det perfekte valget for deg som ikke vil velge mellom store opplevelser og god utdanning. Byen har et enormt mangfold av både mennesker og aktivitetstilbud, og har et miljø og et område for absolutt alle: fra kule og avslappede Brooklyn og kafe- og uteliv i Meatpacking District, til travle Wall Street og museer og musserende på Upper East Side.

Programdetaljer

Semesteret varer fra 12 - 18 uker avhengig av hvilket program du velger. Studiestart er i begynnelsen av september og februar. Programavgiften er kr 39 000  for et semester eller 58 000 kr for et år. Noen spesifikke linjer kan gi høyere programavgift, se under for oversikt. 

Programavgiften inkluderer:

 • Global Citizen-programmet

 • Karriereveiledning

 • Overnattingstur

 • Henting på flyplassen

 • Hjelp til å finne innkvartering sammen med andre studenter

 • Personlig oppfølging, støtte og råd underveis

 • Ukentlige aktiviteter og fellessamlinger

Programavgiften inkluderer ikke:

 • Reise til og fra

 • Innkvartering

 • Mat og drikke på aktiviteter og utflukter

 • Transport på frivillige arrangementer

 

Oppbygging

Du velger den linjen som appellerer mest til dine interesser og det du har lyst til å fordype deg i eller prøve deg på. Totalt vil du bruke ca. 12-20 timer per uke på linjevalget ditt.

Global Citizen-programmet er felles for alle studentene og går over totalt ca. 60 timer i løpet av semesteret. Her vil du lære mer om verden vi lever i og de utfordringer vi som verdensborgere står overfor. I tillegg lærer du noe grunnleggende om amerikansk kultur, språk og samfunn.

Jobb og studier

Vi mener at tiden i New York er en viktig investering i å utforske dine interesser. Ved å sette av tid til å oppdage og lære mer om det du er motivert av, vil du få et annet fokus på hva fremtiden kan bringe. Vi setter derfor av tid til samtaler om jobb og studier, hvor vi ser på veier videre og hvordan du kan ta best mulig valg for din fremtid. Enten du vurderer videre studier og karriere i USA eller Norge.

Opptakskrav

For å delta må du være fylt 18 år innen semesterstart. Noen program krever at du har studiekompetanse.

06 Bus
05 Transport
image-4
IMG_6801

VELG PROGRAM

Gateway tilbyr undervisning i egen regi, men vi samarbeider også ofte med lokale skoler og kursarrangører som gjør at vi kan sette sammen et innhold som vil gi deg en best mulig opplevelse og læring for livet.

 

Der hvor det står en pris kommer denne i tillegg til programavgiften på kr. 39 000. 

Semesterstart i begynnelsen av september for høst og begynnelsen av februar for vår.

Stylist

Engelsk, Mote og Make-Up

New York er verdens motehovedstad. Ved å studere mote og make-up i New York kan du kombinere teori og praksis og prøve ut om en karriere som stylist kan være noe for deg.

$ 2000

Dans

Dans og bli bedre i engelsk

New York har kanskje verdens største konsentrasjon av profesjonelle dansere. Vi kan ikke garantere jobb, men vi kan garantere at programmet vil inspirere og at du vil utvikle deg som danser.

$ 3000

Modell

Oppstart vår 2019

Å jobbe som modell krever ferdigheter både på catwalken og foran kameraet. Utforsk mulighetene for en modell karriere i New York.

$ 2000

IT

Bli bedre i både engelsk og programmering

Google, Twitter, LinkedIn og en masse start-ups holder til i New York. Lær om IT og programmering og la deg inspirere av energien i denne byen.

$ 2000

Finans

Engelsk med muligheter

Er du interessert i investeringer, bank og finans? New York er et av verdens største finans sentra. Vi besøker finansinstitusjoner og har spennende gjesteforelesere.

$ 2000

Entreprenør

Oppstart vår 2019

En unik mulighet til å ta med deg ideen din og utvikle den videre i Silicon Alley, New York sitt svar på Silicon Valley.

$ 2000

Prøv college i USA

Med støtte fra Lånekassen

Vurderer du å studere i USA eller har lyst på kompetansegivende utdanning som gir uttelling i studiepoeng? Prøv ett semester ved et universitet i New York.

ca. $ 5000

Nettstudent i New York

Bi, norske universiteter og høyskoler

Hvis du allerede er student ved universitet eller høyskole i Norge, så kan du ta noen emner på nett men bo og dra nytte av fellesskapet ved folkehøyskolen i New York.

Ingen tilleggsavgift

Please reload

Jeg hadde en drøm om å en dag dra på de store moteshowene i New York og Paris, og ble gang på gang fortalt gjennom årene at det ikke kom til å skje for en “vanlig nordmann” som meg.

 

Ett semester på Gateway i New York åpnet dører jeg ikke trodde fantes, og satte meg umiddelbart på en sti mot å få til det jeg har drømt om i så mange år.

 

Det var via Gateway jeg møtte representanter for å finne rett college for meg i NY, og plutselig hadde jeg en BBA og en lang CV med merker som Michael Kors, Elizabeth and James og Saks Fifth Avenue.

 

Nå, 5 år senere, sitter jeg på et nydelig hotellrom i Paris og har første rads billett til et av mine favoritt merker’s moteshow i kveld. 

Edel Singh, Gateway student New York

Bolig

New York er et dyrt sted å bo. Som Gateway-student bor du sammen med andre studenter og vi hjelper med å skaffe bolig som er kvalitetssikret i samarbeid med New York Next. Prisene variere men du bør budsjettere med minimum ca. kr 10 000 per måned for delt rom.

BUDSJETT

Under finner du en oversikt som vi av erfaring kan si er realistisk, men du må sette opp ditt eget budsjett når du har bestemt deg for hvilken linje du velger.

Programavgift

I tillegg til å Gateway-student varierer prisen noe ut i fra hvilket program du velger

Kr 39 000

Reiseutgifter

I tillegg til fly må du ta med reiseforsikring. Fra

Kr 10000

Bolig

Vi anbefaler at du deler rom med en annen student for å få ned kostnaden. Pris per måned min

Kr 10 000

Lommepenger

Sky is the limit på hva ditt månedlig budsjett kan være, men du bør beregne fra

Kr 8 000

Please reload

BLI GATEWAY-STUDENT

DETTE FÅR DU:

Hjelp til søknad om opptak til lærested og studiestøtte. Undervisning og franskkurs gjennom semesteret.

En overnattingstur hvert semester og ukentlige arrangementer, som gir deg venner for livet og noen å dele gleder og erfaringer med underveis.

Vi Jobber for å skaffe gode priser på treningsentre, butikker etc.

Informasjon og hjelp til å finne et sted å bo - sammen med andre studenter.

Studieveiledning og et miljø lagt til rette for å lykkes som student i USA.

Hvis ulykken er ute så er vi der for å hjelpe deg.

Henting på flyplassen ved ankomst, og tips og råd om reise og opplevelser under oppholdet.

KONTAKT OSS

Takk skal du ha. Melding er sendt.

Cathrine Vignaud er leder for virksomheten i New York. Ta kontakt for å få hjelp og svarpå spørsmål du måtte ha.

cathrine@gogateway.no

t: 22 40 25 91

m: +1 203 947 3905