LOS ANGELES

LA tilbyr det beste av det beste – og det er nettopp alle mulighetene her som gjør byen til et av verdens mest spennende og populære steder å studere.

KURS OG UTDANNING I LA

Det viktigste ved å bli en Gateway- student er at du blir med i et miljø av andre studenter som inspirerer både til å studere og oppleve California og Los Angeles. LA handler om ”glam”, film, musikk og underholdning innenfor alle sjangere. LA er også verdens helsehovedstad. Ikke noe sted finner du så mange mennesker fokusert på kropp og helse. Det er her trender innenfor trening og helse oppstår.​ Og til slutt, Los Angeles har  flotte strender og cirka 200 soldager i året. Gateway i Los Angeles holder til i Santa Monica, noen kvartaler unna stranden og den kjente Santa Monica pier.

Programdetaljer

Semesteret varer fra 12 - 18 uker avhengig av hvilket program du velger. Studiestart er i begynnelsen av september og februar. Programavgiften er kr 39 000  for et semester eller 58 000 kr for et år. Noen spesifikke linjer kan gi høyere programavgift, se under for oversikt. 

Programavgiften inkluderer:

 • Global Citizen programmet

 • Karriereveiledning

 • Overnattingstur

 • Henting på flyplassen

 • Hjelp til å finne innkvartering sammen med andre studenter

 • Personlig oppfølging, støtte og råd underveis

 • Ukentlige aktiviteter og fellessamlinger

Programavgiften inkluderer ikke:

 • Reise til og fra

 • Innkvartering

 • Mat og drikke på aktiviteter og utflukter

 • Transport på frivillige arrangementer

Oppbygging

Du velger den linjen som appellerer mest til dine interesser og det du har lyst til å fordype deg i eller prøve deg på. Totalt vil du bruke ca. 12-20 timer per uke på linjevalget ditt.

Global Citizen programmet er felles for alle studentene og går over totalt ca. 60 timer i løpet av semesteret. Her vil du lære mer om verden vi lever i og de utfordringer vi som verdensborgere står overfor. I tillegg lærer du noe grunnleggende om amerikansk kultur, språk og samfunn.

Jobb og studier

Tiden på Gateway er en viktig investering i å utforske dine interesser. Ved å sette av tid til å oppdage og lære mer om det du er motivert av, vil du få et annet fokus på hva fremtiden kan bringe. Vi setter derfor av tid til samtaler om jobb og studier, hvor vi ser på veier videre og hvordan du kan ta best mulig valg for din fremtid. Enten du vurderer videre studier og karriere i USA eller Norge.

Opptakskrav

For å delta må du være fylt 18 år innen semesterstart. Noen program krever at du har studiekompetanse.

VELG PROGRAM

Gateway tilbyr undervisning i egen regi, men vi samarbeider også ofte med lokale skoler og kursarrangører som gjør at vi kan sette sammen et innhold som vil gi deg en best mulig opplevelse og læring for livet.

 

Der hvor det står en pris kommer denne i tillegg til programavgiften på kr. 39 000. 

Semesterstart i begynnelsen av september for høst og begynnelsen av februar for vår.

Blogging og sosiale medier

Har Sophie Elise større makt enn Erna?

Lær om blogging og sosiale medier, samtidig som du forbedrer engelskkunnskapene dine. Er du Norges neste bloggerstjerne?

$2000

Dans og fitness

Kom i form!

Har du lyst til å komme i form, samtidig som du blir bedre i engelsk danser og har det gøy? Da er dette programmet for deg.

$2000

Film og scenekunst

Break into Hollywood

Har du lyst til å bli skuespiller? Denne linjen er for de som har lyst til å studere engelsk og utvikle seg som skuespiller.

$2000

Bachelorstart

Med støtte fra Lånekassen

Har du planer om å ta en universitetsutdannelse i Norge? Med dette studiet får du muligheten til å ta de obligatoriske emnene Exphil og Exfac, samtidig som du opplever fantastiske Los Angeles.

Ingen tilleggsavgift

Prøv college i USA

Med støtte fra Lånekassen

Har du lyst til å prøve hvordan det er å studere på et amerikansk college? Personlig trener, film og entreprenørskap er noen av mulighetene.

ca. $ 8000

Nettstudent i LA

BI, norske universiteter og høyskoler

Hvis du allerede er student ved universitet eller høyskole i Norge, så kan du ta noen emner på nett men bo og dra nytte av fellesskapet ved folkehøyskolen i LA.

Ingen tilleggsavgift

Please reload

"Jeg tror både fagene og erfaringen vil hjelpe meg mye på veien videre. Jeg har lært mye i business som jeg tror jeg kommer til å få bruk for senere.

Føler at jeg har forbedret engelsken min, lært å bo med ”roomies”, fått erfaring i å bo i en storby og lært meg å bygge nye vennskap. Dette kommer jeg til å ta med meg videre i livet.

Jeg anbefaler å tenke på hvilke studieprogram du tar, det er mye lettere å lære når du finner noe du er interessert i!"

— Marie Reimer

"Før jeg kom ned hit var det en tett personlig oppfølging. Når vi kom ned hit hadde vi et introseminar og vi fikk tips til både ting å gjøre, hvordan ordne bank og slike praktiske ting, noe jeg fant veldig hjelpsomt. 

 

Mye av læringen er å oppleve kulturen. Man vokser mye som person ved å lære om andre personer ser på ting. Det er også en fin mulighet til å bli kjent med nye mennesker og bygge et stort nettverk, noe jeg mener er viktig om man skal bli en personlig trener."

— Øystein Fure

BOLIG

Santa Monica er et av de bedre stedene i Los Angeles, men også et dyrt sted å bo. Som Gateway-student hjelper vi deg med å skaffe bolig som er kvalitetssikret.

Gateway samarbeider med ulike boligpartnere for å tilby studenter gode og kvalitetssikrede boligalternativer både i Santa Monica, West Hollywood og andre steder i Los Angeles. De siste to årene har AO i Santa Monica vært det mest populære stedet å bo for Gateway studenter. Les mer om AO og deres fasiliteter her.

 

Uansett hva du velger bør beregne ca $900-$1500 per måned i husleie.

BUDSJETT

Under finner du en oversikt som vi av erfaring kan si er realistisk, men du må sette opp ditt eget budsjett når du har bestemt deg for hvilken linje du velger.

Semesteravgift lærested

Varier fra program til program

Fra kr 500

Gateway

Grundpakket for alla Gatewaystudenter

Kr 39 000

Reiseutgifter

I tillegg til fly må du ta med visum og reiseforsikring. Fra

Kr 10 000

Bolig

Vi anbefaler at du deler rom med en annen student for å få ned kostnaden. Pris per måned fra

Kr 10 000

Lommepenger

Sky is the limit på hva ditt månedlig budsjett kan være, men du bør beregne fra

Kr 8000

Please reload

DETTE FÅR DU SOM

GATEWAY-STUDENT:

Hjelp til søknad om opptak til lærested og studiestøtte

En overnattingstur ved oppstart og ukentlige arrangementer, som gir deg venner for livet og noen å dele gledene med underveis.

Frynsegodene. Varierer fra sted til sted, men kan inkludere alt fra gratis lån av bil til rabatter og spesialpriser på treningssentra etc.

Informasjon og hjelp til å finne et sted å bo - sammen med andre studenter.

Studieveiledning og et miljø lagt til rette for å lykkes som student i Los Angeles

AfterStudy. Hver fredag møtes vi på et stamsted for Happy Hour (21 års grense for kjøp av alkohol).

Henting på flyplassen ved ankomst, og tips og råd om reise og opplevelser under oppholdet.

Kjøp og selg bøker, ting og tang fra andre studenter.

Hvis ulykken er ute så er vi der for å hjelpe deg.

Vanlige spørsmål

Praktisk

Hvordan kommer jeg meg til Los Angeles?


Det er ingen fellesreise for Gateway-studenter til Los Angeles, men vi legger til rette for at du kan reise sammen med andre studenter. Ta kontakt med Gateway for å få datoene for semesteret ditt. Du booker og betaler flyreisen på egenhånd. Den amerikanske ambassaden anbefaler at du venter til du har fått innvilget studentvisum før du bestiller flybilletter som ikke kan endres. Gateway tilbyr henting på flyplassen for studenter som ankommer i anbefalt tidsrom. For å finne rimelige flybilletter anbefaler vi å sjekke Norwegian.no, som flyr direkte til LAX. Du kan også bruke søkeverktøy som Kelkoo.no som sammenligner flere flyselskap.
Må jeg ha forsikring?


Vi ønsker at alle studentene våre skal være trygge, og krever derfor at du tegner privat reiseforsikring før avreise. Kontakt oss hvis du har spørsmål om hva slags reiseforsikring du bør velge. Det kan være lurt å sjekke hvilke forsikringsselskaper familien din bruker, siden man ofte får bedre vilkår når man samler flere forsikringer hos sammeselskap.
Hva bør jeg pakke?


Her i Los Angeles er vi veldig heldige med været, og det er stort sett sol og fint vær. Du trenger for eksempel ikke å pakke tykke vinterjakker. Påmeldte studenter får tilsendt pakkeliste i forkant av studiestart.
Kan jeg få besøk av venner og familie?


Absolutt! Los Angeles har noe å by på for både venner og familie,og etterhvert blir du også den perfekte LA-guiden. Det finnes en rekke flotte hoteller i Santa Monica-området, og vi anbefaler også å sjekke ut AirBnb.com hvor man kan leie egne leiligheter – noe som ofte er billigere enn hotell. Vi anbefaler deg å sjekke med din studieleder om det er noen langhelger eller ferier i løpet av semesteret ditt hvor det vil passe bra å få besøk, så det ikke går utover studiene dine.

Finansiering

Kan man få støtte fra lånekassen om man leser via folkehøyskolen, isåfall hvor mye kan man få i støtte og hvor mye av dette blir gjort om til stipend?


Om du har generell studiekompetanse og melder deg til eksamen i Norge kan du søke stipend og lån i Lånekassen med opptil kr 55 000. Isåfall blir behovet for egenfinansiering ca. kr 55 000. Hvor mye som blir gjort om til stipend er avhengig av dine tidigere studier. Har du spørsmål om de eksakte tallene, anbefaler vi deg å ta kontakt med lånekassen, de hjelper deg med å kalkulere støtten din. Når du kontakter Lånekassen så er det viktig at du presiserer at spørsmålet gjelder studier ved en norsk høgskole eller universitet. Det er dette som gir grunnlaget for lån og stipend. Gateway er kun en tilrettelegger i LA.
Hvordan og når må man meldes opp til eksamen i Norge, og hvordan eksamen er det? Koster det penger å ta den eksamen? Og om ikke består denne eksamen, hva skjer da?


Dette er et nytt program og vi er fortsatt i dialog med flere universiteter og høyskoler i Norge. Det er først i Mai at det blir klart hvilken institusjon som vi vil anbefale å melde seg hos. Hvordan eksamen er lagt opp er en viktig del av hvordan vi velger samarbeidsinstitusjoner. Forhåpentligvis får vi en online eksamen, noe som gjør at man ikke trenger fysisk oppmøte. Men du bør være forberedt på å fullføre eksamen på institusjonen. Eventuell eksamensgebyr vil også bli avgjort samtidig med institusjonenes valg. Hvis du ikke bestått eksamen, vil deler av stipendiet bli omgjort til lån.
Er alt man trenger av visum, flybilletter, mat og bolig regnet med i den finansieringsplanen på siden deres?


Programmet går over ca. 12 uker og koster $2000, ca kr 16 000, i tillegg til programavgiften på kr 39 000. Ekstra kostnader som tilkommer er visum, reise, opphold, lommepenger etc, så du bør budsjettere med ca. 110 000 kr for programmet. I og med at programmet er under 12 uker så behøver du ikke annet enn et standard turisvisum som koster 14 USD. Boende har vi budsjettert til ca. 800-1500 USD per måned og vi anbefaler minst 8000 NOK per måned i lommepenger.
Hvor mye penger vil det koste totalt med alt man trenger og skolen, for et semester med blogging & sosiale medier eller dans & fitness? Og hvor mye av dette kan man eventuelt få dekket?


Totalt anbefaler vi ca 110 000 kr for hele programmet, og man kan søke støtte hos Lånekassen med opp til 55 000 kr hvis dere velger å melde dere opp til eksamen i Norge, se overfor.

Opptak

Hvordan fungerer opptaket? Er det førstemann til mølla eller er det basert på karakterer fra videregående?


Alle som har fylt 18 år før skolstart er velkommne til å søke. Ingen forkunnskaper kreves. Derimot behøver man studiekompetanse for å kunne melde seg opp til eksamen og søke støtte fra Lånekassen (se svaret under over). Søker du noen av våre "Prøv College"-program, så kreves det studiekompetanse og minst Engelsk 3.
Kan det bli fullt? Isåfall når kan man tidligst søke for vårsemesteret 2019 og når burde man senest søke?


Vi vil gjerne at alle som søker skal få plass og garanterer derfor at alle som søker innen 1 november (for vårsemester) eller innen 2 juni (for høstsemester) kommer til å få plass i programmet. Gateway gir full refundering på programavgiften fram til 30 dager innen skolestart (les mer om våre vilkår her: https://www.gogateway.no/vilkar )
Må man ta en engelsktest før man kan reise til USA?


Ingen av våre folkehøyskolekurs krever noen engelsk test. Om man er interessert i å ta en av våre "Prøv College"-program, så kreves det studiekompetanse og minst Engelsk 3.

Bolig

Kan man få hjelp med å finne leilighet?


Gateway kommer til å gi informasjon om hvor man kan bo i Los Angeles, men man kan selvfølgelig finne bolig selv. De forslagene Gateway har er spesielt utformet for å gi dere trygghet som en gruppe og at man har mulighet til å bo med andre norske og svenske studenter.

Skole

Går man på en skole med bare norske studenter eller er det en amerikansk skole, med både nordmenn og amerikanere?


Alle våre folkehøyskolekurs kommer til å skje via amerikanske skoler med både amerikanske og norske studenter. Vårt populære "Prøv College"-program går via Santa Monica College. Der studerer man med både amerikanske professorer og studenter.

KONTAKT OSS

Takk skal du ha. Melding er sendt.

Malin Ahlén-Cordero er leder for virksomheten i Los Angeles. Ta kontakt for å få hjelp og svar på spørsmål du måtte ha.

malin@gogateway.com

t: 22 40 25 93

Mobil: +1 818 585 1196